Flytthjälp till privatpersoner

Vi erbjuder olika typer av flytthjälp, allt från att transportera enstaka möbler till att flytta ett helt bohag. Vill man flytta ett helt hem erbjuder står vi för material och kartonger. Vi kan paketera allt och sedan flytta det till ny adress. Vi kan även hjälpa till med att flytta saker för magasinering eller till återvinningscentral.

Som privatperson är det möjligt att använda sig av rut-avdrag eftersom det ses som en hushållsnära tjänst och är avdragsgillt.

Kontorsflytt

Vi erbjuder även flytthjälp för företag som ska byta lokaler eller bara flytta runt i samma lokaler. Vi kan hjälpa er planera flytten, ner och uppmontering av möbler samt att paketera och transportera. Det kräver dock ofta lite mer planering och koordination när ett företag ska flytta.

Paketering

Vid en flytt är det viktigt att packa så bra som möjligt så att allt kommer med och är helt när det kommer fram . Vi erbjuder att montera ner och skyddspacka stora möbler och vi kan också hjälpa till med nedpackning av köksporslin. Det är viktigt att vi vet om i förhand att ni vill att vi ska komma och packa ihop detta.

För allt annat som ska packas i kartonger bör man tänka på att använda flyttkartonger av bra kvalité som är stabila och gärna av likadan storlek så att det går enkelt att packa in i bil. Tänk även på:

  • att inte packa för tunga saker tillsammans i varje kartong. Sprid ut t ex böcker i flera olika kartonger.
  • om ni packar porslin och ömtåliga saker skyddas dom bättre med ett mellanlager i kartongen av något slag.
  • för mjuka saker som kuddar, täcken, kläder, mattor m m kan man använda t ex stora sopsäckar.

Flyttstädning

Vi kan också erbjuda våra kunder flyttstädning när flytten väl är avklarad. Våra flyttstädningar är av hög kvalité och görs noggrant och grunderligt. Se mer på:

Flyttips

När man ska flytta är det bra att börja i god tid för att hinna med att förbereda en del saker. Det första man bör börja med att gå igenom allt och sortera bort sådant som man inte längre behöver. Ha olika högar för olika saker t ex en hög för det som ska slängas, en för återvinning (second hand, loppis), en ge bort hög.

Det är guld värt att markera alla flyttkartonger med vad det är så att dom hamnar i rätt rum i det nya boendet. Det kommer vara så mycket smidigare när man ska packa upp att allt är på rätt ställen. Man kan märka dom som man tycker funkar bäst, bara skriva vart dom ska eller vad dom innehåller eller något annat som passar bra.

Tänk på att ändra din adress i tid, det kan man göra på adressandring.se och man bör också göra en flyttanmälan hos https://www.skatteverket.se, elbolag, bank. En adressändring brukar normalt gälla i minst ett år.